Introduktion og oprettelse af fletteskemaer

Fletteskemaer kan bruges til hurtigt at lægge fælles skemabrikker for flere klasseskemaer. Det er f.eks. brugbart til pauser på tværs af klasser, eller fælles temadage og -uger.

Sådan opretter du et fletteskema:

1. Klik på 'Fletteskemaer' i menuen i venstre side og klik dernæst 'Opret fletteskema'

2. Angiv navnet på fletteskemaet – f.eks. ’Pauser’ – og klik på den blå knap ’Opret’. Bemærk, du kan oprette flere fletteskemaer på én gang ved at angive navnene på flere på listen.

3. Fletteskemaet er nu oprettet og synlig i listen over fletteskemaer, og du kan klikke dig ind på fletteskemaet her fra. Brikkerne, der lægges i fletteskemaet, vil også optræde i de klasseskemaer, hvori fletteskemaet er flettet ind. I eksemplet nedenfor har vi lagt pauser, som vi gerne vil gøre synlige i alle klasser. Brikkerne er lagt i én uge, og derefter er de blevet kopieret til hele skoleåret (læs artikel: kopiering).

4. For at flette et fletteskema ind i en klasse, skal du klikke på 'Flet' lige under fletteskemaet. Vælg her de klasser, der skal have fletteskemaets indhold vist i skemaet. Det er også muligt at flette et fletteskema ind i et klasseskema på samme måde, hvis du befinder dig på et klasseskema. Når du fremover ændrer noget i fletteskemaet, ændres det også i alle de klasser, der er flettet med fletteskemaet.

Se eventuelt også denne video fra vores opsætningsguide, hvor vi gennemgår opsætningen af fletteskemaer.