Introduktion til klasseskemaer: oprettelse, import af fag og tilknytning af undervisere

Klassernes skemaer i Docendo finder du under 'Klasser' i menuen i venstre side. Her finder du også knappen til at oprette klasser.

Du har her mulighed for at oprette én eller flere klasser. Er din skole en folkeskole kan du med fordel gøre brug af import af fag fra UVM inklusive anbefalede og minimum timetal for hvert fag.

1. Skriv navnet på hver klasse på hver linje
  2. Hvis du ønsker at oprette klasserne med fag og timetal fra UVM (anbefales), skal du ud for hver klasse markere, hvilket klassetrin der er tale om. Du kan, når du peger på hvert klassetrin, se, hvilke fag der oprettes
  3. Når du har skrevet alle klassers navne og valgt deres klassetrin, klikker du på 'Opret'

Klasserne er nu oprettet og synlige under 'Klasser' i menuen. Klikker du videre ind på en klasse, vil du nu se, at fagene, hvis du valgte at importere fag, er synlige til venstre for skemaet. Derudover er der på hvert fag markeret en pulje af timer for skoleåret og for hver uge, som automatisk tæller ned, som fagene lægges i skemaet.

På hver brik kan du vælge en række standardindstillinger; hvem der er standardunderviser på faget, lokale, antallet af timer, standardvarighed, briktype og farve. For at finde standardindstillingerne, skal du klikke på faget i oversigten i venstre side.

Når du har lavet en ændring på faget, vil indstillingerne (f.eks. en lærer, et lokale, standard varighed) følge med, hver gang du fremover lægger brikken i skemaet.

På den enkelte brik i skemaet, kan du lave ændringer for den specifikke dag, hvis underviser, varighed eller lokaler afviger fra standarden.