Lokalebindinger

I Docendo kan du binde lokaler, så de ikke kan flyttes i klasseskemaerne, hvor de i stedet vil optræde som låste brikker. Dette er især brugbart, hvis du ved, at et lokale skal fordeles mellem klasserne på en forudbestemt måde, som det oftest er tilfældet med f.eks. idræt, svømning, madkundskab osv.

For at binde et lokale, skal klassen, klassens fag samt lokalet først være oprettet.

Koble lokalet på faget

1) Gå til klassen, hvor faget eksisterer(f.eks. Idræt)
2) Klik på faget/brikken i listen over standardbrikker (brikkerne til venstre)
3) Vælg lokalet i dropdown-listen 'Lokation'
4) Klik 'Opdatér fag'

Lave lokalebindinger

Lokalet er nu koblet på faget. Du kan derfor nu gå til selve lokalekalenderen (f.eks. Hal) og finde brikken, så den kan lægges direkte i lokalekalenderen. Når brikken lægges direkte i lokalekalenderen, vil den være låst i selve klasseskemaet. Brikkerne i venstr side, du ser i lokaleskemaet på billedet nedenfor, er altså samme brikker, som i klasserne, og der vil også blive talt ned på antallet af timer, når du lægger faget som en lokalebinding.

Bemærk: husk at kopiere alle lokaleskemaer med lokalebindinger frem i tid, hvis din skole lægger lokalebindinger direkte i lokalekalenderen. Kopiering af et klasseskema tager ikke lokalebindinger med automatisk.