Temavisning - til temadage, temauger mm.

I løbet af skoleåret har du i Docendo mulighed for at bruge funktionen 'Temavisning', der er en briktype, der kan bruges til f.eks. temadage og lignende anderledes dage og uger.

Ønsker du f.eks. at markere i et skema, at en klasse har en temadag - f.eks. 'Stenalderdag' - kan du med fordel bruge en temavisning til formålet. En temavisning bruges som vist nedenfor, hvor der bag temavisningen ligger egentlige fagbrikker. Fagbrikkerne bliver stadig talt med i klassens og undervisernes timeforbrug, men vises ikke til elever og forældre.

I eksemplet ovenfor tælles der f.eks. på dansk, historie og madkundskab, mens forældre og elever kun ser temavisningen på skemaet.

For at oprette en temavisning skal du

1) gå til klassen, du vil lægge temavisningen i
2) klikke på 'Opret brik'
3) Giv brikken et navn - f.eks. 'Stenalderdag'
4) Vælg kategorien 'Temavisning' i bunden af siden
5) Indtast øvrige oplysninger, hvis du ønsker
6) Klik 'Opret

Temavisningen er nu oprettet og kan findes under kategorien 'Temavisning'.

Træk nu brikken ind i skemaet, så den dækker det tidsrum, der skal markeres som tema. Fagene, der ligger i samme tidsrum som temavisningen, vil blive registreret i tidsrummet, ligesom underviserne, der er tilknyttet fagene, vil få registreret tid på fagene.

Tip: Du kan efterfølgende klikke på 'Se elevskema' lige under skemaet for at se, hvordan elever og forældre ser temavisningen.

Har du brug for at lave en temavisning for flere klasser, kan du med fordel bruge funktionen 'Fletteskemaer', hvor du på samme måde kan oprette en temavisning og derefter flette fletteskemaet sammen med skolens klasser eller et udvalg af dem.