Ledige arbejdstider for eksterne vikarer - tilføjelse og brug

Bruger din skole eksterne vikarer og har brug for at holde styr på, hvornår de er tilgængelige til at tage vikartimer, kan I med fordel bruge funktionen 'Arbejdstid' til at markere dette.

Dette kan enten gøres ved at gå til den enkelte vikars kalender og bruge arbejdstidsfunktionen, eller I kan give den enkelte vikar login til Docendo, så vikaren selv kan angive tidspunkterne. Se det eventuelt som et alternativ til, at I holder styr på dette i et excel-ark eller lignende ved siden af. På nogle skoler kan vikaren også logge på Docendo via Aula.

Sådan logger vikaren på Docendo og tilføjer sine tilgængelige/ledige arbejdstider

Som vikar kan du logge på Docendo fra https://docendo.dk med enten unilogin eller mail (dette afhænger af, hvordan skolen har tilføjet dig). Skolen skal oprette dig som bruger med login, før du kan komme på Docendo.

Du ser derefter sit eget skema og kan her tilføje og ændre de tidspunkter, hvor du er tilgængelig for vikartimer. Her skal du bare vælge en uge i uge-navigationen i toppen og så klikke på 'Arbejdstider'. Tiderne kan ændres for hver uge, og de valgte tider vil blive markeret med blåt i din kalender. Markeringen vil fortælle skolens vikardækker, hvornår du kan være vikar. Når du får vikartimer, vil de fremgå af dit skema i den specifikke uge.

Sådan kan du bruge markeringen som vikardækker

Når der er markeret arbejdstid for de eksterne vikarer, kan det med det samme ses i vikardækningen, så du har informationen lige ved hånden, når du skal vikardække.

Sådan vises arbejdstid i skemaoverbliksvisningen, hvor der samtidig er valgt filter for 'Vikarer'. Den blå markering, er vikarernes rådighedstimer/arbejdstid:

Det er en god idé at have en fast aftale med skolens vikarer om, at de eksempelvis tilføjer/opdaterer deres arbejdstimer/tilgængelighed f.eks. fredagen før ugen der kommer.