Kopiering af uger i skemaer/kalendere

I alle kalendere og klasseskemaer i Docendo finder du mulighed for at kopiere en uges indhold til én eller flere andre uger i skoleåret. Funktionen bruges hyppigt f.eks. i forbindelse med udrulningen af et grundskema for et helt skoleår, som typisk lægges i første uge af skoleåret.

Funktionen er også særdeles brugbar, når en ændring i skemaerne indtræffer, som skal gælde resten af skoleåret eller i en given periode. Inden du foretager en kopiering, anbefaler vi, at du angiver skoleårets start- og slutdato samt ferier og helligdage. Kopieringsfunktionen tager højde for disse informationer, og sætter ikke skemabrikker ind på ferie- og helligdage. Læs mere om 'Feriekalender'.

Kopieringsfunktionen finder du lige over skemaet eller kalenderen, du befinder dig i, markeret med knapperne 'Kopier' og 'Indsæt'.

For at kopiere en uges indhold til andre uger/skoleåret:

1. Gå til ugen, du ønsker at kopiere
  2. Klik 'Kopier'
  3. Klik 'Indsæt'. Du har nu mulighed for at vælge, hvilke uger, du vil indsætte den oprindelige uges indhold i. Du kan klikke på de enkelte uger for at vælge dem, eller du kan vælge at klikke på en af de forhånd definerede standarder i højre side. Klik evt. på f.eks. uge 43, og derefter 'Alle uger', hvis du gerne vil indsætte fra uge 43 og resten af skoleåret. De valgte uger markeres med blåt.

4. Vælg i bunden, om du vil overskrive eller beholde eventuelle skemabrikker, der i forvejen ligger i ugerne. Du vil få besked om, om ugerne indeholder vikardækkede lektioner og/eller noter.
  5. Klik 'Indsæt' for at fuldføre handlingen.

Bemærk, at der kan gå et sted mellem 1 og 10 minutter (kan variere afhængigt af, hvor mange kopieringer, du har i 'kø'), før kopieringen af foretaget afhængigt af dine skemaers kompleksitet. Undgå venligst at kopiere flere gange, selvom du oplever ventetid. Når kopieringen af udført, vil du få en besked i notifikationscenteret (klokke-ikonet i menuen øverst).

Tællingen for klasser og personale vil desuden være automatisk opdateret efter kopieringen.

BEMÆRK: når du eksempelvis kopierer en klasses skema, vil det kun være skemabrikker lagt direkte i klassen, der kopieres med. Hvis der i klassen ligger brikker fra fletteskemaer, lokaler (lokalebindinger), ressourcebrikker fra personlige kalendere, kopieres disse brikker ikke med. For at kopiere disse brikker, skal du foretage kopieringen i den kalender/det skema, hvor brikkerne oprindeligt er lagt.

BEMÆRK: som alternativ til at kopiere et skema, kan det sommetider bedre betale sig at lave en masseændring på en brik, hvis der er tale om, at en underviser eller et lokale skal ændres/tilføjes/slettes over en længere periode. Læs mere om at 'Ændre, tilføje eller fjerne underviser/lokale på en brik fremadrettet'